Insolventiezaken

Financiële herstructurering of reorganisatie

Insolventie komt van het woord SOLVERE wat “betalen” betekent.
Als u of uw bedrijf solvabel is, betekent dus dat u het kan betalen.

Wanneer bent u solvabel? Indien uw bezittingen (op de balans activa) hoger zijn dan uw schulden (op de balans passiva). Insolvabel betekent het tegenovergestelde; uw bezittingen zijn lager dan uw schulden.
Voor veel ondernemers is er onmacht, machteloosheid en onvermogen om te betalen.
Zij zijn dus insolvabel. Het insolvabel zijn gaat veelal vooraf aan het faillissement. Heel veel ondernemers melden zich veel te laat want het proces van insolvabiliteit komt niet van de ene dag op de andere.
Veelal begint het met “eindeloze” betalingsregelingen die dan uitmonden in een faillissement.

OM INSOLVENTIE TE LIJF TE GAAN IS VAAK EEN FINANCIELE HERSTRUCTURERING NOODZAKELIJK
OF EEN REORGANISATIE.

Wellicht onder het genot van een een biertje snel opgelost. Men drinkt een glas, men doet een plas en helaas, alles blijft zoals het was. In de praktijk heb je te maken met regelgeving, kredietinstellingen, personeelsproblematiek en problemen die vaak het gevolg zijn van het onvermogen. Financiële herstructurering of reorganisatie is veelal niet uit te sluiten.

PROFESSIONELE LIQUIDITEITSBEGROTINGEN EN EXPLOITATIEBEGROTINGEN ZIJN DE HOEKSTENEN WANNEER ER SPRAKE IS VAN EEN INSOLVENTIE.

De ondernemer krijgt vaak genoeg signalen dat het de verkeerde kant uitgaat. Het komt veel te veel voor dat het proces te ver gevorderd is en dat een faillissement enige uitkomst is. Liquiditeitsbegrotingen en exploitatiebegrotingen dienen feitelijk altijd gemaakt te worden. Zo voorkomt men veel ellende. Ons kantoor heeft diverse bedrijven geholpen om na een faillissement door te starten door op te treden als “stille bewindvoerder”. Wij kunnen u met al onze expertises hierbij helpen.


ADRES

GOTTMER & PARTNERS
Steenkade 4
1948NH Beverwijk
info@gottmerpartners.nl

CONTACT

Dirk Wim Gottmer: 06-53721925
Niels Gottmer: 06-23355384
Kantoortelefoon: 0251-295063